Verwerking

De aardappelen worden voordat ze worden ‘opgezakt’, nog verwerkt. Het grond wordt verwijderd, grondkluiten en loof worden handmatig uit de aardappelen gehaald. Als er veel grond om de aardappelen zit, worden de aardappelen nog gepoetst. Grond om de aardappel zorgt ervoor dat de aardappel tijdens de bewaring beter van kwaliteit blijft. Het grond is een extra bescherming voor de schil en het werkt vochtregulerend. De aardappelen worden niet gewassen voordat ze de zak in gaan. Gewassen aardappelen blijven minder lang goed, omdat de schil poreus wordt.

Na de verwerking van de aardappelen worden ze ‘opgezakt’. Afhankelijk van de verpakkingsgrootte gebruiken we folie voor de kleinere hoeveelheden en netzakjes voor de grotere hoeveelheden.

Het opzakken gebeurt kort voor de aflevering. Zo blijven de aardappelen het langst K(l)ei Lekker.

De aardappel

Een aantal interessante feiten:
  • Aardappelen minder calorieën bevatten dan rijst?
  • De aardappel is een van de belangrijkste voedselgewassen in de wereld.
  • Aardappelen zijn caloriearm en rijk aan ijzer, vitamine B en C.

Contact

Barendregt aardappelen
Hertenweg 18
8317PP kraggenburg

T: 0527-252485
F: 0527-252685

M: Peet 0622236990
M: Rens 0610125079

BTW nr: NL8060.55.364.B01
KvK : 32147857